Undervurderer du også denne disciplin ved nyansættelser?

15. december 2021

Af Leif Poulsen

I løbet af de kommende år bør onboarding få samme høje status som rekruttering. Det skyldes, at onboarding-perioden på mange måder er den vigtigste tid i den nye medarbejders ansættelse. Perioden former medarbejderens indtryk af virksomheden, formulerer opgaver og ansvar, skaber kendskab til kulturen og sikrer motivationen.

Desværre er onboarding stadig en lidt umoden disciplin, og derfor tager de fleste virksomheder fortsat let på den. Det afspejler sig i statistikken. En fjerdedel af alle nyansatte forlader deres stilling igen inden for det første år. 22 % af dem gør det, inden de når 45 arbejdsdage. For førstegangssøgende, der får job, er 46 % søgt videre inden for 18 måneder. Skræmmende tal, som det bør være interessant for alle virksomheder at ændre – til gavn for en bedre bundlinje.

Desuden er 74 % af virksomhederne begyndt at anvende mere hjemmearbejde, eller vil gøre det for at begrænse coronasmitte viser tal fra DI´s virksomhedspanel.

Et velstruktureret onboarding-program kan komme disse nedslående tal til livs. Inden for det første halve år beslutter 9 ud af 10 sig for, om de vil blive i virksomheden, og 69 % af dem mere tilbøjelige til at blive i over 3 år, hvis de oplever et velfungerende onboarding-forløb.

Hvad er onboarding?

Onboarding er den proces, hvor en virksomhed struktureret tager imod en ny medarbejder og får vedkommende til at føle sig som en del af holdet. For at gøre samarbejdet mellem den nye medarbejder, lederen og teamet optimalt tilbyder POULSEN at levere en rapport med anbefalinger til både medarbejder og leder. Onboarding-anbefalingerne tager udgangspunkt i den personlighedstest, som er blevet gennemført i rekrutteringsprocessen.

En fælles forståelse for anbefalingspunkterne i POULSENs Onboarding-rapport vil bidrage til at sikre en øget tryghed for, at alle er enige om fremtiden. Dermed kan du og din nye medarbejder afstemme disse anbefalinger over en længere periode - ikke blot ved tiltrædelsen – men også ved kommende statusmøder (MUS eller lignende).

Og så lad mig da lige nævne, at POULSEN rekrutterer for alle typer virksomheder – med en træfsikkerhed på 97 %.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så kontakt gerne POULSEN på kontakt@poulsen-job.dk eller 7539 3431.