Her er det irriterende spørgsmål, alle kandidater og virksomheder skal kunne svare på. Kan du?

20. april 2020

Af Leif Poulsen

Lad mig stille dig et spørgsmål: Hvorfor laver du det, du gør? Mit gæt vil være, at du nok lige skal tænke dig lidt om, inden du kan svare, og det er ikke så mærkeligt. For det er et stort spørgsmål. Til gengæld er det vigtigt. Svaret afslører, hvad der gør dig til noget særligt. Hvad der adskiller dig fra andre kandidater – og din virksomhed fra konkurrenterne. Samtidig pejler det retningen for din udvikling, og svaret er rettesnoren, når du skal træffe valg og beslutninger, store som små. Derfor bør du stille dig selv spørgsmålet – og bruge den tid, der skal til, for at finde svaret. Det har vi gjort her hos POULSEN.

En gang i mellem er det sundt at træde et skridt eller to tilbage og se på sig selv med friske øjne – både som menneske og som virksomhed. Nogle kan klare det selv, andre skal have lidt hjælp – det er ikke det væsentlige her. Det væsentlige er, at du får det gjort. At du stiller dig selv det helt grundlæggende spørgsmål: Hvorfor laver jeg det, jeg gør?

Det var dog et irriterende spørgsmål

Det handler om at finde ind til kernen i, hvad det egentlig er, du arbejder for – udover løn og bundlinje. At kunne fortælle, hvilken forskel du vil gøre for den virksomhed, du arbejder i, og hvilken forskel virksomheden vil gøre for kunderne. Hvad ville virksomheden – og kunderne – miste, hvis du var væk i morgen for nu at sætte det lidt på spidsen?

Og hvorfor er det så vigtigt? Det kan jeg bedst forklare ved at bruge os selv, POULSEN, som eksempel. For nylig allierede vi os med en ny tekstforfatter til at hjælpe os med at skrive de mange stillingsannoncer, vi løbende slår op. Det gik så godt, at vi også bad ham om at give indholdet på vores egen hjemmeside en overhaling. Det var en af de der opgaver, vi længe har haft stående på to-do-listen, men bare ikke har haft overskud til at tage fat på (du kender det sikkert …)

Og så startede “balladen”. For tekstforfatteren begyndte at stille nogle “irriterende” spørgsmål som: Hvad kendetegner de ydelser, I leverer, og den måde, I arbejder på? Hvad adskiller jer fra andre headhuntere og rådgivere? Hvorfor skal jeg interessere mig for POULSEN? Hvad gør jer til noget særligt?

Irriterende … men absolut relevant. Han skulle bruge svarene til at spinde den råde tråd, der løber gennem alle vores tekster på hjemmesiden. Og det viste sig, at vi kan bruge svaret til at tydeliggøre – både for os selv og andre – hvad det i virkeligheden er, vi arbejder for. Og hvorfor det er vigtigt.

Vi arbejder for at skabe sammenhæng

Hvorfor laver vi så det, vi gør hos POULSEN? Det gør vi, fordi vi tror på, at sammenhæng er fundamentet for både mennesker og virksomheder kan udvikle sig. Derfor arbejder vi for at skabe sammenhæng – for mennesker og for virksomheder.

Som mennesker er vi afhængige af, at vores liv hænger sammen – privat og professionelt. At vi har en base, for de flestes vedkommende en familie, og at den base hænger sammen med vores arbejdsliv. At der er balance i tingene, og at vi passer ind i sammenhængen – både derhjemme og på arbejdet. Når der er sammenhæng, giver tingene mening.

Det gælder også for virksomheder, der har brug for, at der er sammenhæng mellem strategien og de kompetencer, der skal til for at eksekvere den. Og at der er sammenhæng mellem virksomhedens kultur, og de mennesker der skal fungere, og levere, i den.

Kort sagt tror vi på, at sammenhæng er afgørende for, at både mennesker og virksomheder kan fungere – og udvikle sig – optimalt. Derfor arbejder vi for at skabe sammenhæng. I menneskers liv og i virksomheders virke – og derimellem.

Det er ikke atomfysik

Du kan jo prøve at stille dig selv de samme spørgsmål – som virksomhed eller som kandidat. Hvorfor skal kunder, eller en arbejdsplads, vælge dig frem for andre? Så vil du opdage, at det vitterligt er et stort spørgsmål, men at det giver god mening at arbejde med at finde svaret.

Betyder det så, at du skal til at redefinere dig selv som person eller retænke din virksomheds forretningsmodel? Slet ikke – faktisk tværtimod. Den proces, vi var igennem hos POULSEN, betyder ikke, at vi gør noget anderledes i dag, end vi gjorde det i går. Vi er stadig den samme, solide virksomhed, der arbejder med rekruttering og virksomhedsformidling. Men vi er blevet ekstra skarpe på, hvilken forskel vi vil gøre for vores kunder og kandidater, og hvorfor de bør vælge os frem for andre. På hvad netop vi arbejder for at sikre dem: Sammenhæng!

Det er hverken raketvidenskab eller atomfysik- Men det er effektivt! At svare på spørgsmålet, hvorfor laver du det, du gør, handler ikke om at opfinde noget nyt, men om at finde ind til kernen og motivationen i det, du laver. Om at se tilbage og finde den røde tråd, der har gjort dig til det, du er i dag. Så har du nemlig også forudsætningerne for at se, hvilken retning, du skal gå i fremtiden.

Vores proces udmøntede sig i en kernefortælling for POULSEN, som både beskriver, hvad vi laver, hvordan vi arbejder, og hvorfor vi gør det. Den kan du se her. De øvrige tekster på hjemmesiden er under gennemskrivning med udgangspunkt i netop kernefortællingen.

 

Har du spørgsmål eller kommentarer, så kontakt gerne POULSEN på kontakt@poulsen-job.dk eller 7539 3431.