Eksekvering af strategi og planer er en vanskelig disciplin

05. juli 2022

Artikel udarbejdet af Carsten Schøler Lass

I POULSEN er vi optaget af at skabe sammenhæng. Sammenhæng mellem individet, virksomheden og kunderne. Vi hjælper, med andre ord, vores kunder med at blive endnu bedre end de allerede er. Mange af de virksomheder vi samarbejder med, er i forvejen dygtige til det de beskæftiger sig med, ikke kun fordi de samarbejder med POULSEN, men fordi de har en sund og god virksomhed. Men mange ønsker at blive endnu bedre. En klog person sagde engang: ”Du behøver jo ikke at være syg for at få det bedre”.  

I vores rådgivningsafdeling er vi blandt andet optaget af at skabe sammenhæng mellem de strategiske planer, og dem der skal udføre og skabe resultaterne i praksis.

Vi kender det sikkert alle sammen. Planen er udarbejdet, vi er enige om de strategiske fokusområder og målsætningerne. Nu handler det bare om at komme ud over stepperne og eksekvere på strategien

Men spørgsmålet er hvordan skal der eksekveres, og hvordan skal vi komme ud over stepperne?

Har vi forholdt os til den forventede udvikling på de markeder vi allerede opererer på? Hvad betyder konjunkturerne for eksekveringen?

Hvilke løsninger tjener vi bedst på, og hvor er volumen?

Og måske vigtigst - hvad siger vores kunder om vores løsninger, produkter, service, levering m.m.

Hvordan sikrer vi at alle de indsatser, der skal fører frem til eksekvering rent faktisk sker?

Hvilke kompetencer har vi, der kan sparke gang i indsatserne? Hvilke kompetencer skal vi have bygget på eller genbesøgt, for at øge sandsynligheden for, at der sker det vi ønsker? Hvilke nye kompetencer skal vi have tilført?

Project Management Institute (PMI) noterer ifølge deres undersøgelser følgende om fejlslagne planer:

  • Mere end 50% af planer og projekter fejler i forhold til de nedskrevne fokusområder og ambitioner (andre undersøgelser peger på, at det er helt op til 70%)
  • 75% af de involverede i organisationen tvivler på at virksomheden kan opnå det, der står i planen, inden de overhovedet er gået i gang

I POULSEN er vi ikke kun optaget af at konstatere, men har koncepter og de rette folk klar til at hjælpe vores kunder med at få sikret, at planerne bliver eksekveret, således det kan aflæses på bundlinjen. Vi taler ikke kun om hvad der skal til for at lykkes, men anbefaler ud fra kundeindsigter og forståelse for virksomhedens kultur og kompetencer, hvordan vi øger sandsynligheden for at få det til at lykkes. Vi skaber med andre ord sammenhæng mellem plan og de daglige indsatser, og hjælper med at gå fra handling til resultater.

Gary P. Hamel er en amerikansk managementkonsulent. Han er grundlægger af Strategos, et internationalt management-konsulentfirma med base i Chicago. Han har analyseret og beskrevet hvorfor implementering af strategien er en vanskelig disciplin.

 undefined

En af grundene til at ovenstående tal fremkommer er, efter vores erfaring, at der anvendes uforholdsmæssigt meget tid med at planlægge og tilrettelægge strategien på de øverste niveauer, og for lidt tid og ressourcer anvendes i forhold til at sikre implementeringen og eksekveringen af selve planen i resten af organisationen.

 

Sat på spidsen kunne en klassisk proces se ud som nedenstående:

 

 undefined

 

I en travl hverdag har vi brug for at blive involveret, motiveret og ikke mindst forstå, hvor og med hvilke indsatser vi kan gøre en forskel i forhold til strategien. Hvis strategien bliver for ukonkret, bliver eksekveringen det også. Vi har gennemprøvede metoder og værktøjer vi ved virker, men det vigtigste er, at gøre sig umage med at forstå virksomhedens DNA og virksomhedskulturen der er, detpågældende sted, inden man begynder at kloge sig på løsningerne.

Vi skaber med andre ord sammenhæng mellem din plan og ønskede resultater

Har du spørgsmål til ovennævnte, kan du kontakte POULSEN på kontakt@poulsen-job.dk eller på tlf. 7539 3431.