Ikke glad for dine kandidater? – måske skal din rekrutteringsproces genovervejes.

12. april 2019

At finde en kandidat med potentiale kan være en svær opgave. Ofte tror man at det bare ikke er det rette talent der sidder overfor en, men måske er det slet ikke problemet, måske er det selve rekrutteringsprocessen som er problemet. Rekruttering er både en kunstform men også en form for videnskab, og følgende 4 områder er med til at styrke din rekrutteringsproces, samt guide dig i retningen af de rette kandidater.

 

Uklarhed omkring virksomhedens identitet

Hvis ikke du er klar over hvad din virksomhed står for, vil det gøre dine rekrutteringstiltag vanskeligere. Det svarer lidt til at tage ud og shoppe efter tøj, uden at kende den korrekte størrelse, så hvordan vil du kunne finde den helt perfekte pasform? Det samme gør sig gældende for rekruttering, da det er yderst vigtigt at kende virksomheden.

 

Hvad kan du gøre?

  • Lær og forstå virksomhedskulturen.
  • Lær og forstå virksomhedens værdier
  • Lær og forstå hvordan virksomheden fungerer og hvad medarbejderne sætter pris på.

 

At tage sig tid til at forstå disse aspekter giver en bedre forståelse for hvem man præcis skal kigge efter.

 

Overdrevne jobbeskrivelser

Ja – det er en jobsøgende verden, hvor kandidater leder efter interessante og inspirerende jobs og virksomheder. Dog skal man som virksomhed ikke overdrive jobbeskrivelser i håb om at få lokket en masse kandidater ind. Hvis du får kontorassistentjobbet til at lyde som en marketingsrolle, sætter du ikke blot kandidaten op for fiasko, men også virksomheden. Nøjagtige jobbeskrivelser er den gyldne nøgle til at fange den rette kandidat.

 

Hvad kan du gøre?

  • Være realistisk omkring hvad arbejdet omfatter.

 

Urealistiske forventninger til kandidaterne

Ofte sker der det, at man forventer at kunne finde en kandidat med 25+ års erfaring på et minimalt budget. Leder man efter en person med et speciale inden for et bestemt område, er det vigtigt at lønnen og graden af erfaring er sammenfaldende, ellers risikerer du, at du lede forgæves efter en person som ikke findes.

 

Hvad kan du gøre?

  • Undersøg hvilke forventninger der er til løn og erfaring til de stillinger du slår op.
  • Kig på detaljer vedrørende geografi, uddannelse og erfaring, for at danne et billede af hvad du har at arbejde med.

 

Hvis de parametre du søger efter, ikke hænger sammen med det resterende arbejdsmarked, så skal du muligvis genoverveje de krav du stiller.

 

For overvældende en proces?

At arbejde med rekruttering kræver forståelse for markedet, og det man søger, samtidig må man som virksomhed indrømme at der altid er plads til forbedringer. Det handler om at være på forkanten, kende virksomheden, være tydelig omkring hvilke forventninger man har til stillingen og kommunikere disse nøjagtigt og effektivt. At lede efter kandidater tager tid, og tid er penge, så hvorfor ikke overlade arbejdet til nogen der har ressourcerne til det. Så kan du fokusere på din voksende virksomhed, mens en professionel fokuserer på at udvide dit team med de helt rette personer.

 

Har du spørgsmål til ovennævnte, kan du kontakte POULSEN på kontakt@poulsen-job.dk, eller på tlf. 7539 3431.