En mand er en mand – og en kvinde er en kvinde….

29. november 2019

Artikel udarbejdet af chefkonsulent John Vagn Kristensen

 

En mand er en mand – og en kvinde er en kvinde….

POULSEN havde for et stykke tid siden en helt almindelig rekruttering.

Der blev fra en af POULSENs klienter søgt en person til en meget specifik funktion.

POULSEN gjorde et grundigt forarbejde, så vi præcist vidste, hvilke krav og ønsker vores klient havde til denne person. Eller det troede vi….

Det hænder….at vi ikke får alt at vide – men måske primært får de helt banale kompetencer udleveret af én af klientens administrative medarbejdere. Derfor interviewer vi ofte ”hiring manager” meget grundigt. Og agerer ikke blot på en ”Jobbeskrivelse” og nogle løst formulerede forventninger.

Dybden i disse interviews af ”hiring manager” kan være afgørende for, om man rent faktisk searcher efter den helt rigtige kandidat.

Fagligheden er relativt let at beskrive – men prioriteringen af disse faglige krav kan være meget afgørende. Desuden er det uendeligt vigtigt at identificere det specifikke arbejdsmiljø – den kultur som er i virksomheden eller som lederen ønsker at etablere.

Mennesker er forskellige. Dette er et fortærsket statement. Men mere vigtigt end længe. Det er bøvlet og meget dyrt at ansætte den forkerte i nøglejobs.

I ovennævnte rekruttering var der i jobbeskrivelsen bl.a. skrevet, at personen skulle være ”udadvendt og social”. Under interviewet af lederen kom det bl.a. frem, at han/hun skulle arbejde ganske meget alene – periodisk heeelt alene. Flere af de ønskede faglige og personlige kompetencer var ikke i overensstemmelse med det, som var beskrevet i ”Jobbeskrivelsen”.

Havde man ansat en person, som svarede til ”Jobbeskrivelsen”, ville der være spildt mange penge og grædt mange tårer. Og alle ville have tabt…….

”En mand er en mand og en kvinde er en kvinde”. Dette er ganske enkelt ikke sandt. Det er uendeligt vigtigt at bruge meget tid i analysefasen – så alle parametre er forstået præcist.

POULSENs klient er glad for det valg – og den ”ændring” i beskrivelsen af jobbet, som blev foretaget.